Поштоване будуће колеге,

на овој страници ћете пронаћи све информације које се тичу уписа на одређени студијски програм, услове које је потребно испунити, најновија обавештења, линкове на којима ћете наћи детаљнија објашњења у вези пријемних испита или припремне наставе за програме који то садрже...

Трудимо се увек да информације буду ажурне и тичу се актуелног уписног рока, а за одговоре на сва остала евентуална питања вас молимо да се обратите надлежним студентским службама факултета. 

 

ОАС основне академске студије

АКТУЕЛНОСТИ

НЕДЕЉА ОТВОРЕНИХ ВРАТА

27.05. - 31.05.2024. године у времену од 10.00 до 14.00 часова

Последње недеље маја, врата нашег факултета су широм отворена заинтересованим кандидатима да се ближе упознају са Факултетом спорта и физичког васпитања, добију одговоре на своја питања и недоумице као и виде кратак приказ могућности које пружа наш факултет.

ПРИПРЕМНА НАСТАВА

 Као и сваке године до сада Факултет спорта и физичког васпитања организује припремну наставу за упис у прву годину Основних академских студија у школској 2024/2025 години за све заинтересоване кандидате, са циљем боље припреме кандидата за полагање пријемног испита. Припремна настава ће обухватити садржаје тестова који кандидате очекују на пријемном испиту и то сви тестови сем Теста опште информисаности из области спорта и физичког васпитања.

Пријава за похађање припремне наставе 3.6. - 7.6.2024.

Реализација припремне наставе 10.6. - 14.6.2024.

 

ПРВИ УПИСНИ РОК 2024/2025 - Пријава кандидата

Пријављивање заинтересованих кандидата за полагање пријемног испита за упис у прву годину Основних академских студија  у ПРВОМ уписном року обавиће се од 19. до 25. јуна 2024. године у Служби за наставу и студентска питања Факултета спорта и физичког васпитања.

Напомена: могуће је да дође до промене конкурсних рокова након објављивања конкурса од стране Универзитета у Нишу

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ, ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ И СПОРТ - детаљи програма

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ

ПРИПРЕМНА НАСТАВА

ПРОМО ВИДЕО

 

ПОТРЕБНИ УСЛОВИ

На основне академске студије се може уписати лице које је завршило четворогодишњу средњу школу и које је положило пријемни испит. За упис на студијски програм и полагање пријемног испита утврђује се здравствени статус сваког кандидата.

Пријемни испит се састоји из пет тестова.

1. Тест опште информисаности из области спорта и физичког васпитања
2. Тест пливања
3. Тест општих моторичких способности
4. Тест трчања на 800 метара-жене и 1.500 метара-мушкарци,
5. Тест специфично моторичких способности са лоптом

Успех у спорту, бодује се на основу званичне категоризације струковног савеза и спортског савеза Србије, као категорисани спортиста за звања: заслужни мајстор спорта, интернационални мајстор и савезни спортиста, први сениорски разред и први јуниорски разред.При селекцији студената равноправност је загарантована по основу расе, боје коже, пола, језика, вероисповести, порекла, политичког мишљења. Због специфичности студија Факултета, студенти са посебним потребама, са сензорним и моторним хендикепом не могу студирати студијски програм Основних академских студија, физичко васпитање и спорт.Право уписа на студије основних академских студија стиче кандидат који је на ранг листи рангиран у оквиру броја студената утврђеног од стране Универзитета у Нишу, на предлог Факултета спорта и физичког васпитања.