ipa slicica

Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу, у сарадњи са партнерима из Бугарске, Балканском агенцијом за одрживи развој и Спортским клубом “Kaloyan – Ladimex“ (оба из Перника) у оквиру Интеррег - ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија спроводи пројекат под називом: „Адаптивна физичка активност и спорт – млади за младе“, број пројекта: CB007.2.22.036.
Циљеви пројекта су активна инклузија, промоција једнаких права и активног учествовања, као и побољшање запошљавања. Младе незапослене особе имаће прилику да стекну знања из области примене адаптивног физичког вежбања и да подржавају младе људе са инвалидитетом у њиховој социјалној интеграцији.
Постављени циљеви оствариваће се кроз многобројне активности на пројекту као што су тренинг младих људи како да спроводе пливање, кардио фитнес и функционани тренинг код особа са инвалидитетом. Затим, имаће прилику да стечена знање примене у директном раду са младим особама са инвалидитетом. Такође, организоваће се радионице и дани отворених врата који ће омогућити широј заједници да се упозна са пројектом. Као један од резултата пројекта биће и тренинг методологија из области пливања, функционалног тренинга и кардио фитнеса особа са инвалидитетом.
Корист од пројекта имаће незапосленe младe особе које ће стећи знања из области пливања и фитнеса за особе са инвалидитетом, младе особе са инвалидитетом, њихове породице, као и шира заједница.
Пројекат је почео 19.08.2020. године и трајаће 15 месеци.
За више информација: ipafsfvnis@gmail.com

Интернет страница: http://apasy-ipacbc-bgrs.org/?fbclid=IwAR0cpdLUkk7piAisU0Jh5GPY1KVt7gd2b7AYNLDTJHFr9Ih6d6t8PAvleWU

ФБ страница: https://www.facebook.com/APASY-105330264736943/Овај пројекат суфинансира Европскa унијa кроз Интеррег-ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска - Србија.