slika1

Са изузетним поштовањем и емоцијама поводом годишњице боја на Чегру, студенти Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу су имали част да посете уникатно културно наслеђе „Ћеле Кулу“. Жеља нам је била да истакнемо величину споменика "Ћеле Кула" и национални значај који прожима сваку пору његовог постојања. Као задужени наставници на предмету Историја физичке културе на Факултету спорта и физичког васпитања, сматрали смо да је неопходно едуковати наше студенте и јачати њихов национални дигнитет.
Осећамо искрену посвећеност и дубоко поштовање према херојима који су, искорачивши са узвишеним патриотизмом, одбранили српску част и пролили крв за слободу. Ништа не може надмашити храброст и оданост коју су показали у борби против окупатора. Њихов јуначки дух наставља да сјаји као светионик прошлости, који нас обавезује да се према „Ћеле Кули“ односимо са поштовањем.
Желимо да буде постојано, познато и поштовано наше богато наслеђе и да га пренесемо новим поколењима. Нажалост, сведоци смо смањеног интересовања младих људи за историјске вредности. Зато смо решени да унесемо промену и подстакнемо их да истражују и негују национално благо које поносно сведочи о херојству и честитости срског народа.

slika2

slika3

slika4

slika5