• Компетенције: лична страница на порталу НПАО Универзитета у Нишу
  • Преузмите: Europass model CV
  • Данијела (Радаковић) Живковић рођена је у Зрењанину 21. маја 1981. године. Након средње медицинске школе завршила је Природно-математички факултет, смер дипломирани географ-туризмолог и Факултет спорта и физичког васпитања у Новом Саду.

    На Економском факултету у Нишу (модул туризам), дипломирала је 2011. године. На Природно-математичком факултету у Нишу, дипломирала је 2014. године и стекла звање мастер географ. Докторирала је на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу 2019. године.

  • Играла је рукомет за РК "Маглић" и УЖРК "Војводина". Постигла је запажене резултате у бацању кладива. Била је носилац  рекорда у бацању кладива у категорији млађих јуниорки. Била је члан националног тима од 1997. до 2007. године, са прекидима. Освојила је две бронзане медаље на Првенству Балкана за јуниоре (1999. и 2000. године; исте године освојила је бронзану медаљу у Европском Купу за јуниоре у Немачкој). У сениорској конкуренцији је такође била део репрезентације Србије. Више пута је била победник Првенства Србије и победник Купа Србије. Такмичи се и у категорији ветерана. Атлетски је тренер и судија.