SASA EG KONGRES

Професор Саша Величковић, председник Гимнастичког савеза Србије, истакнути стручњак у области спортске гимнастике, имао је част да присуствује 35. конгресу и редовној скупштини Европске гимнастичке федерације у својству шефа делегације Србије. Конгрес је одржан у периоду од 1. до 3. децембра у Софији, Бугарска.
Конгрес је окупио водеће чланове гимнастичких савеза из целе Европе како би се разговарало о будућим плановима и стратегијама развоја гимнастике на континенту.

Један од кључних тренутака конгреса било је усвајање нове стратегије Европске гимнастичке федерације, која обухвата низ иновација и промена. Ова стратегија има за циљ промовисање гимнастике широм Европе кроз организацију првих европских купова, као и такмичења у дигиталном формату. Ово ће омогућити већем броју људи да се упусте у гимнастику и да прате такмичења путем онлине платформи.

Професор Величковић је истакао да ће Србија активно подржати ову иницијативу и да ће радити на промоцији гимнастике као спорта који промовише здрав начин живота и спортски дух.

"Ово је велика прилика за развој гимнастике у нашој земљи и региону. Радујемо се сарадњи са другим европским земљама и доприносу унапређењу овог предивног спорта", изјавио је професор Величковић.

Присуство Професора Величковића на конгресу представља још један корак ка јачању позиције Србије у свету гимнастике, као и промоцији спорта и физичке активности међу младима.

Факултет спорта и физичког васпитања у Нишу је поносан на допринос свог професора развоју спорта и гимнастике, као и на његову преданост унапређењу спортске културе у Србији.