Поштовани студенти,

на овој страници ћете пронаћи све информације које се тичу уписа на одређени студијски програм, услове које је потребно испунити, најновија обавештења, линкове на којима ћете наћи детаљнија објашњења у вези пријемних испита или припремне наставе за програме који то садрже...

Трудимо се увек да информације буду ажурне и тичу се актуелног уписног рока, а за одговоре на сва остала евентуална питања вас молимо да се обратите надлежним студентским службама факултета. 

 

ОАС основне академске студије

АКТУЛЕНОСТИ

ДРУГИ УПИСНИ РОК 2022/2023 - Пријава кандидата

Пријављивање заинтересованих кандидата за полагање пријемног испита за упис у прву годину Основних академских и Основних струковних студија у ДРУГОМ уписном року обавиће се од 01. до 03. септембра 2022. године у Служби за наставу и студентска питања Факултета спорта и физичког васпитања у времену од 09 до 13 часова.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ, ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ И СПОРТ - детаљи програма

ПРИЈЕМИ ИСПИТ

ПРИПРЕМНА НАСТАВА

ПОТРЕБНИ УСЛОВИ

На основне академске студије се може уписати лице које је завршило четворогодишњу средњу школу и које је положило пријемни испит. За упис на студијски програм и полагање пријемног испита утврђује се здравствени статус сваког кандидата.

Пријемни испит се састоји из пет тестова.

1. Тест опште информисаности из области спорта и физичког васпитања
2. Тест пливања
3. Тест општих моторичких способности
4. Тест трчања на 800 метара-жене и 1.500 метара-мушкарци,
5. Тест специфично моторичких способности са лоптом

Успех у спорту, бодује се на основу званичне категоризације струковног савеза и спортског савеза Србије, као категорисани спортиста за звања: заслужни мајстор спорта, интернационални мајстор и савезни спортиста, први сениорски разред и први јуниорски разред.При селекцији студената равноправност је загарантована по основу расе, боје коже, пола, језика, вероисповести, порекла, политичког мишљења. Због специфичности студија Факултета, студенти са посебним потребама, са сензорним и моторним хендикепом не могу студирати студијски програм Основних академских студија, физичко васпитање и спорт.Право уписа на студије основних академских студија стиче кандидат који је на ранг листи рангиран у оквиру броја студената утврђеног од стране Универзитета у Нишу, на предлог Факултета спорта и физичког васпитања.